Aktif Yaşam

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

Kuru İğneleme

Kuru İğneleme Tedavisi Nedir ?

Kuru iğne tedavisi, güvenli, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve zararsız bir yöntemdir.. Akupunktur’dan farklı bir yöntem olup, bu tedavi sayesinde birçok kaslara bağlı hastalık tedavi edilebilmekte, %95 oranında başarı sağlanabilmektedir.

Hangi Durumlarda Uygulanır ?

  • Baş, boyun, sırt, diz, çene eklemi, omuz, topuk, kalça, bel ağrıları
  • Donuk omuz
  • Bilgisayar kullanımına bağlı ağrılar
  • Duruş bozukluğu ağrıları
  • Kas spazmları

Uygulama Yöntemi Nasıldır ?

Kuru iğne tedavisinde, ağrıya neden olan kısalmış kaslaraa çok ince bir iğne ile girilmekte, kas uyarılmaktadır. Böylece sadece ağrı giderilmekle kalmamakta, ağrıya neden olan temel bozukluk da tedavi olmaktadır. Kuru iğne tedavisi, hastanın muayenesi yapılıp, tanısı konduktan sonra, belli seanslar halinde planlanır. Tedavi boyunca o bölgeye ait faaliyetlerin azaltılması önerilir. Tedavinin süresi, yani kaç seans olacağı, problemin bulunduğu vücut bölgesinin genişliğine, rahatsızlığın ne kadar eski olduğuna, hastanın yaşına, başka hastalıkların eşlik edip etmediğine göre değişiklik gösterir.

Etkisi Nasıl Olur ?

Kuru iğne ile tedavide, başarı oldukça yüksektir (% 92-95) ve sonuçlar hasta ve hekim açısından yüz güldürücüdür. Tedaviye cevapsız veya dirençli durumlarda (% 5-8), genellikle altta yatan başka bir patoloji söz konusudur. Ancak zaten, ilk muayene sırasında bu durum genellikle tespit edilip, tedavi buna göre planlanır.

Kaç Seans Uygulama Yapılır ?

Bazen tek bir seans yeterli olabilmektedir. Fakat en sık 3-5 seans olarak planlanır. Bazı nadir durumlarda tedavi 8-10 seansı bulabilir. Genellikle haftada 1 seans olarak uygulanır. Gereken durumlarda seans aralığı 4 ila 5 güne çekilebilmektedir.

Yan Etkisi Var mıdır ?

İğne, herhangi bir ilaç içermediğinden alerjik reaksiyonlar, ilaç etkileşimleri ve yan etkiler görülmez.